2022. 06. 21. Smile institute®

ClearCorrect vagy Invisalign – Melyiket válasszam?

Az ún. láthatatlan fogszabályozók körüli internetes felhajtás mellett könnyen el lehet veszni a részletekben. Számos vállalat kínál komoly eredményekkel kecsegtető megoldásokat az olyan termékek között, ahol teljesen átlátszó fogszabályozó síneket kínálnak, amelyek ben nincsenek fém drótok, bracketek vagy csavarok. Azonban az összes ilyen cég közül kettő kimagaslóan a többiek felett áll: ez az Invisalign és a ClearCorrect.

Az Invisalign, mint az első átlátszó fogszabályozó rendszert kidolgozó cég stabilan a piac tetején ül. Azonban a ClearCorrect – köszönhetően az anyavállalat (Straumann) rendkívül tapasztalt és elismert szakértelmének, a fogorvosok és a páciensek körében is egyaránt komoly elismerésre tett szert. Fogszabályozási lehetőségként az Invisalign és a ClearCorrect nagyon hasonló kezeléseket kínál, de mégsem teljesen ugyanazokaz. Ha ezen két márka között hezitál, mindenképpen olvassa el az alábbiakat, hogy könnyebben tudja összevetni a két opciót.

a lifetime of smiles starts today

Smile Institute®

Komoly vállalatok a márkanevek mögött

Dr. Nagy Dominik - Invisalign vagy ClearCorrect – Melyiket válasszam?Az eredeti átlátszó fogszabályozó síneket az Invisalignhez kötik. Több mint két évtizeddel ezelőtt az Align Technology nevű fogászati ​​technológiai cég kifejlesztette az első kristálytiszta fogszabályozó-sorozatot, az Invisalign-t, amely csaknem tíz éven át vezette a piacot. Nagyon komoly pénzeket áldoztak a márka népszerűsítését célzó marketing kampányra és világszerte beszerveztek számtalan fogorvost, akik közreműködésével 2004-re már 175 000 mosolyt alakítottak át.

Manapság az Invisalign őrzi piaci pozícióját a láthatatlan fogszabályozó-ipar élén. 90 ország 100 000 fogorvosával működnek együtt, és több mint 12 millió beteget kezeltek eddig.

Az Invisalign sokáig konkurens nélkül volt képes a piacot vezetni, mígnem a ClearCorrect a színre nem lépett. Dr. Willis Pumphrey-nek közel 400 páciense számára volt szüksége láthatatlan fogszabályozási lehetőségre, ezért létrehozta a sajátját. A fogorvosok alulról építkező hálózatának köszönhetően egyre többen kezdtek jelentkezni a kezelésére, és néhány év alatt a ClearCorrect az Invisalign legnagyobb konkurenciájává nőtte ki magát. Folyamatosan finomították termékeiket és folyamataikat, lépésről lépésre módosították a módszereiket. Ma ők az iparág egyik legnagyobb fogszabályozó gyártó cége, több tízezer szolgáltatóval szerte a világon.

A hatékonyság összehasonlítása

Ez az, ahol az Invisalign és a ClearCorrect egyaránt kiváló eredményt mutat.

Ha egy fogszabályozó kezelést egy szakember közvetlenül felügyel, akkor mindkét márka hatékonyan kezelheti a betegségek széles körét, és a kezelés közbeni módosításokat végezhet. Mindkettő nagyon hasonló folyamatokat használ, így ahhoz, hogy észrevehető különbségeket találjunk, mélyebbre kell ásnunk. Bár minden vállalat kiváló minőségű termékeket és biztonságos, személyre szabott eljárásokat kínál, van néhány megkülönböztető tulajdonság, amelyet figyelembe kell venni.

Invisalign

⭐︎⭐︎⭐︎⭐︎⭐︎

 • Szinte minden olyan problémát kezelni tud, amelyre a fogszabályzó képes a „SmartForce” kiegészítők használatával.
 • Egy SmartTrack nevű szabadalmaztatott anyagot használ, amelyet kifejezetten a fogszabályozó sínekkel való együttműködésre és azok hatékonyabbá tételére fejlesztettek ki.

ClearCorrect

⭐︎⭐︎⭐︎⭐︎⭐︎

 • Szinte minden olyan állapotot képes kezelni, amelyre a fogszabályzó képes, az ún. „Engagers” kiegészítők segítségével.
 • A fogszabályozó készülékhez a Zendura nevű megbízható, a fogászatban régóta sikerrel használt ​​műanyagot használnak.
 • A fogszabályozó sínek egyenes vonalban vannak vágva a nagyobb hatékonyság érdekében.

A szerkezet anyaga

Egy ideig mind az Invisalign, mind a ClearCorrect igazítók a Zendura nevű megbízható, tapasztalt fogászati ​​anyagokat gyártó műanyagot használtak. A közelmúltban az Invisalign áttért a SmartTrack nevű szabadalmaztatott anyagra, amelyet kifejezetten az igazítókkal való együttműködésre fejlesztettek ki. Az Invisalign azt állítja, hogy a SmartTrack 50%-kal gyorsabb kezelési időt, 75%-kal kiszámíthatóbb mozgást és nagyobb kényelmet biztosít.

A ClearCorrect az Invisalign leállítása után több évig az eredeti műanyaggal folytatta. 2020-ban azonban kifejlesztették saját szabadalmaztatott anyagukat, kifejezetten az igazítókhoz, ClearQuartz néven. A cég szerint kiváló rugalmasságot kínál, miközben a fogak mozgatásához szükséges erőt is generálja.

Technológia

Minden vállalat egy-egy speciális szoftvert használ a fogak beszkennelésére, a fogívek 3D-s modelljeinek létrehozására és a kezelési terv szimulálására. Az Invisalign a rég bevált iTero nevű 3D szkenner-rendszert használja, párosítva a ClinCheck nevű egyedi szoftverrel, amely algoritmusok segítségével modellezi az egyes fogak ideális mozgását. Az iTero szkennereket és a ClinCheck szoftvereket hosszú évek óta sikeresen használják, és kifejezetten az Invisalign kezeléséhez fejlesztették ki őket.

A ClearCorrect többféle szkenner-rendszerrel kompatibilis, beleértve az iTero-t és sok egyéb fajtát is. Nem használnak ClinChecket, de van hasonló szoftverük, amit ClearPilotnak hívnak. A ClearCorrect nagyobb rugalmasságot biztosít fogorvosai számára az általuk használt technológia terén.

További kiegészítők

A klasszikus fogszabályozás egyik elsődleges előnye, hogy a kezelést különféle fogszabályozási kiegészítőkkel, például gumikkal képes még hatékonyabbá tenni. Ezek a rendszerek nagyobb vagy összetettebb fogmozgatást tesznek lehetővé – az Invisalign és a ClearCorrect is használ ilyen kiegészítő eszközöket. Mindkét márka saját fejlesztésű kiegészítőket használ, amelyek segítséget nyújthatnak a súlyosabb esetek kezelésében is.

Az Invisalign ezeket „SmartForce” kiegészítőknek nevezi. Apró, alig észrevehető formák ezek a fogak külső felületére helyezve, amelyek segítenek irányítani és felerősíteni a síneket, megnövelve ezzel erejüket, így hatékonyabban mozgatják helyükre a fogakat. A ClearCorrect ehhez nagyon hasonló kiegészítőt használ, amelyet ők „Engagers”-nek neveznek, és amelyek lényegében pontosan ugyanazt a munkát végzik, mint a SmartForce kiegészítők.

Megfizethetőség, azaz a költségek összehasonlítása

Az egyik legfontosabb szempont: a fogszabályozás bizony igen költséges lehet, különösen az olyan márkák esetében, mint az Invisalign és a ClearCorrect. Mindezek mellett persze épp ez a két márka a biztosíték arra, hogy a kifizetett összegért a kapott szolgáltatások kimagasló színvonalúak és igen hatékonyak.

De ha aggódik a büdzsé miatt, vagy azon töpreng, elő tudja-e teremteni az ilyen jellegű a fogászati ​​kiadásokra a fedezetet, fontos szempont az ár is. E társaságok egyike sem különösen olcsó, de mindkettő biztosíthat olyan finanszírozási formát (pl. több részletben történő fizetést), amellyel a költségek elfogadhatóbbá válnak. Összességében a ClearCorrect általában megfizethetőbb, de ez mindig függ a fogszabályzást végző orvostól és az adott állapottól, a megoldandó problémától.

Invisalign

⭐︎⭐︎

 • Nincs fix ár, az átlagos költsége nagyjából 1-3 millió forint közé tehető
 • Az Invisalign Express kisebb problémák megoldására alkalmas, ennek átlagos költsége 500 000 –1500 000 Ft.
 • A finanszírozás fogorvostól függően változik, és akár hitelvizsgálatot is szükségessé tehet, vagy előleg befizetésével járhat.

ClearCorrect

⭐︎⭐︎⭐︎

 • Nincs fix ár, az átlagos költsége nagyjából 1,5 – 2 millió forint.
 • Flexibilis tervet kínál kisebb problémákra, egyszerűbb esetekre; fogszabályozó sínenként kell fizetni, így csak a szükséges mennyiségért kell fizetni.
 • A finanszírozás fogorvostól függően változik, és akár hitelvizsgálatot is szükségessé tehet, vagy előleg befizetésével járhat.

Átlag költség

bbb

bbb